The unexamined life is not worth living - Socrates

tirsdag 9. november 2010







































Dagens ord er deg!

Du er mot faren din på en viss måte, annerledes enn måten du er mot broren din, annerledes enn hvordan du er mot kompisen din. Du snakker ikke likt til moren din som du snakker til venninna di. Så akkurat nå ser jeg ingen grunn til at noen skal heve stemmen, snakke piss, hevde noe om min hverdag eller bestemme hvordan jeg er. Fordi at sånn snakker du ikke til meg.

Forskere påpeker at menneskers ego er blitt større. Det å ikke klare å se ting fra andre sider av  en sak eller legge seg flat på en ydmyk måte lenger. Mennesker var undertrykt, men når trykket ble hevet var det noen som ble ekstreme.  De tenker for høyt om seg selv, og føler at andre er selvsentrerte når de selv ikke blir satt i sentrum av andre mennesker. De føler at de sjeldent gjør feil, så de unnskylder seg sjeldent. De føler at det er bare sånn de er, så de tråkker over andre mennesker med det som en unnskyldning. Jeg så en dokumentar av en seriemorder som hevdet at drap var en del av hans groteske sekt, og det var bare sånn han var. Rettferdiggjør det!

Atferd. Slutt å oppfør deg som en drittunge og ikke heng deg opp i ting. Slutt å oppfør deg som en tispe, og ikke gråt over de mindre ting i livet. Psykologer, eller andre slags spesialister kalt for vanlige mennesker, føler og sier at; å sørge er viktig. Ikke hold det inne, men get over it. Så la vennene dine bli oppgitt og få nedtur, så lenge du sørger for oppturen.

Ikke tro at du er bedre enn noen på grunn av inntekt, utdanning eller navn, du er ikke bedre enn personen jeg ser uten alt annet rundt deg. Ikke utfordre lykken til venner fordi at de ikke er i samme båt som deg lenger. Folk gjør ting med livet, kanskje det er på tide at du reiser deg fra ræva og gjør noe med livet du også. Ikke dra andre ned. Deres lykke er deres lykke, ikke alltid din. Å være glad for noen vil si å være glad for noen uavhengig av din fortjeneste eller fordel i det hele. Jeg hater folk som hater folk ved å si at ”han/hun forandra seg”. Forandre seg er det ikke alltid bare EN person som gjør, det gjorde du også, hvis ikke er du underutvikla eller bare veldig naiv med lite innsikt.

Å ta ting personlig kan være positivt og negativt. Er det negativt blir det en krangel, er det positivt er det en forandring. Velg en. Forandring er viktig, og hvis du helt ærlig tror at du ikke trenger en forandring fordi at du bare ”er sånn”, kan du like så greit legge deg i en kiste under bakken. For livet du lever er verdt å leve. Når du lever så lærer du, og når du lærer så forandres du. Bare ikke forandre deg selv som person, husk hvor du kommer fra, men bli heller en bedre versjon av deg selv. Ingen av oss er perfekte, det vil si at vi kan forbedre oss. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar